The Gateway to Large Investments
in Cyprus

en

Συνάντηση με τον ΠτΔ και τον ΥΠΕΣ είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων

Να ανοίξει ο δρόμος για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα

Θέματα που σχετίζονται με την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, συζήτησε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, την  Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο.

 

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Ανδρέας Δημητριάδης, ανέλυσε τη σημασία των μεγάλων αναπτυξιακών έργων για την κυπριακή οικονομία αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι επιχειρήσεις στην προώθηση μεγάλων αναπτύξεων και την προσέλκυση ξένων επενδυτών. Έκανε, επίσης, αναφορά στις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες του κράτους για την αδειοδότηση των μεγάλων αναπτύξεων.

 

Σε δηλώσεις του, ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, επισημαίνοντας πως η αντιπροσωπεία του Συνδέσμου είχε την ευκαιρία να μεταφέρει στον ΠτΔ τις απόψεις και τους προβληματισμούς των μελών του Συνδέσμου αναφορικά με τη στασιμότητα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις διαδικασίες του κράτους. Υπογράμμισε πως συχνά γίνονται η αιτία για την απώλεια αρκετών επενδύσεων. «Η όλη διαδικασία θα πρέπει να απλοποιηθεί, έτσι όταν υποβάλλονται οι αιτήσεις προς την πολεοδομική Αρχή να μελετούνται παράλληλα από όλα τα τμήματα και τους κρατικούς φορείς που εμπλέκονται έτσι ώστε η διαδικασία αδειοδότησης των έργων να μην ξεπερνάει τον ένα χρόνο», σημείωσε.

 

Καταλήγοντας, είπε πως σύντομα επίκειται κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή, το οποίο θα αναθεωρεί τις διαδικασίες έγκρισης για στρατηγικές επενδύσεις. Εξέφρασε, παράλληλα, την ετοιμότητα του Συνδέσμου να συνδράμει εποικοδομητικά στη συζήτηση, με στόχο την οριστική επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν και την προώθηση μιας ορθολογιστικής ανάπτυξης, που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στην οικονομία του τόπου.