The Gateway to Large Investments
in Cyprus

en

Δελτίο Τύπου – Συνάντηση Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και Υφυπουργού Τουρισμού

Οι ενέργειες και οι δράσεις που θα συμβάλουν στην ορθολογική ανάπτυξη του τουριστικού τομέα για την οικονομία του τόπου, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου, με τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων, με επικεφαλής τον πρόεδρο του, κ. Ανδρέα Δημητριάδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων παρουσίασε στον Υφυπουργό Τουρισμού, κ. Κώστα Κουμή, την πρότασή του αναφορικά με το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα, το οποίο αναμφίβολα θα συντείνει στην αναβάθμισή του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

Το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα αποτελεί μια από τις πάγιες θέσεις του Συνδέσμου, καθώς πέραν του ότι επιτρέπεται ως αυτοτελής ανάπτυξη σε περιοχές εκτός Ορίου Ανάπτυξης στη Δήλωση Πολιτικής, θα συντελέσει στη δημιουργία πρωτοποριακών οργανωμένων τουριστικών συγκροτημάτων, υψηλής ποιότητας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ορθολογιστική ανάπτυξη του τομέα του Τουρισμού και κατά επέκταση θα συνεισφέρει θετικά στην οικονομία της Κύπρου. Εξ ου και ο Σύνδεσμος ζητεί τη συμπερίληψη του Ολοκληρωμένου Τουριστικού Συγκροτήματος στις Στρατηγικές Χρήσεις των Ενοποιημένων Αναπτύξεων, πάντα με γνώμονα τις επιπτώσεις που έχουν οι αναπτύξεις στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων και ο Υφυπουργός Τουρισμού, αντάλλαξαν απόψεις και εισηγήσεις για τη στοχευμένη και αποτελεσματική ανάπτυξη του Τουρισμού, η οποία έχει τεράστια σημασία για την οικονομία του τόπου μας. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος έθεσε ενώπιον του Υφυπουργού τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος, ζητώντας και τη δική του συμβολή στην αποτελεσματική προώθηση των μεγάλων αναπτύξεων στη χώρα μας, καθώς ζητούμενο είναι η αγαστή συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Ο Σύνδεσμος ανήκει στη δύναμη του ΚΕΒΕ και αντιπροσωπεύει τις μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου με μεγάλη επιτυχία, συμπεριλαμβανομένου και της τουριστικής βιομηχανίας. Μεταξύ των έργων που αντιπροσωπεύουν τα μέλη του, αρκετά αναφέρονται στην τουριστική βιομηχανία και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ανέγερση νέων ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών χωριών ψηλής ποιότητας.

 

 

Ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων και ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμή, συμφώνησαν όπως συνεχίσουν τη στενή συνεργασία τους με στόχο την ενίσχυση και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.